onsdag 15. august 2012

Kremet Skogsoppsuppe m/kantareller og bacon











Det ringte på døren søndag kveld og der sto en av våre
hyggelige naboer med en ladning kantareller.
Han hadde vært og plukket så mye sopp at det ble for
mye for han og hans frue.
Vi takket så meget og ble kjempeglade:)

I går ble det kremet soppsuppe på menyen og jeg deler
gladelig oppskriften, for den er kjempegod ;)
Mmmmmmm.......Servért med crustini, grissini eller
toastet brød ved siden av.






Ingredienser:
  • 2 løk
  • 250 g skogsopp
  • 50 g smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 l hønsekraft eller buljong
  • 1 dl fløte eller crème fraiche
  • 1/3 revet muskat
  • salt og pepper
  • hakket stekt bacon 
  • hakket gressløk


Slik gjør du:

Hakk løk og sopp fint. Smelt smør i en kjele og sautér på svak varme ca. 15minutter.
Dryss over mel og rør godt. Tilsett kraften/buljong og kok opp suppen.
La suppen putre under lokk i ca.20 min. Ha i fløten/crème fraiche og muskat. 
Smak til med salt og pepper.
Ved servering, dryss over sprøstekt bacon og hakket gressløk.


Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar