Fastelavensboller u/egg og melk




Ingredienser:

3 1/2 dl. havremelk
100 g smør (melkefritt)
1 pose tørrgjør
ca. 12 dl hvetemel
2 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
melis
evt. rosiner 
(Bruker du vanlig melk og smør, halvér sukkermengden)

Kremfyll:

     Jeg har brukt Alpro soya original vanilla dessert som er vegetabilsk.


Fremgangsmåte:

Bruk gjerne kjøkkenmaskin 

  • Smelt smør i en liten kjele, ha i melken og lunk dette til det er fingervarmt. Ha dette i en bolle og bland i sukker, salt og krydder. Ha i litt og litt hvetemel til deigen er smidig  
                      Dekk bollen med deigen til med plastfilm og hev til dobbel størrelse.

  • Kna deigen godt og rull ut en stor pølse for å skjære opp ca. 15 like store biter, trill bollene og legg på en plate med bakepapir. Etterhev i ca. 30 min.

  • Stek bollene midt i ovnen i ca.7 min på 200 grader på varmluft eller 10-15 min. på 200 grader uten varmluft.


La bollene avkjøles på en rist, del de i to og fyll med masse deilig krem eller vaniljekrem :)

        Dryss med melis, pynt gjerne med bær og nyt :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar