OSTEFONDUE
INGREDIENSER
300 g Sveitserost, 300 g cheddar, 4 dl tørr hvitvin (alt. eplejuice), 1 ss olje, 1 fedd hvitløk, 2 ts maisenna,
3 ss tørr sherry (kan sløyfes), Salt og Pepper, 1 finhakket chili, 1 ts finhakket gressløk.
FREMGANGSMÅTE
Grovriv begge ostesortene. Ha i olje i gryta og gni inn fonduegryten med et oppskjært hvitløkfedd. Varm vinen i gryten på svak varme. Rør inn osten litt om gangen så den smelter jevnt og ost og vin blandes godt.
Rør sammen maisenna og sherry, rør det i fonduen. Gi det et oppkok og ha i chili og gressløk, smak til med salt og pepper.
Hold gryta med osteblandingen varm over blussen, og dypp i brød/loff terninger på lange fonduegafler.
Hold gryta med osteblandingen varm over blussen, og dypp i brød/loff terninger på lange fonduegafler.
Mums mums.....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar