Vindaye & Honey Kylling med frityrstekte rotgrønnsaker


Vindaye krydder er kjempegodt og jeg kjøpte endel når vi var på Mauritius. Fåes kjøpt i utenlandsforretninger også. Det kan være noe sterkt for sarte norske ganer hvis du ikke tåler sterk krydret mat, så da fant jeg på en mildere variant selv. 
PS: Jeg elsker sterk mat så dette er jo helt individuellt hva man måtte kjenne for, men godt er det ihvertfall :)


Oppskrift til 2 personer

Ingredienser:

Rotgrønnsaker f.eks. gulrot, søtpotet, rødbeter og poteter (bruk skrellet også)
Olje til steking, salt og pepper, 1 ts.vindaye krydder (bruk gjerne mere hvis du liker sterk mat), 1 ts honning og 2 kyllingfillets.


Fremgangsmåte:

Smør inn kyllingen med honning først og gni deretter inn vindye krydderet og hell litt olje over, la den stå mens du forbereder grønnsakene.
Skrell alle grønnsakene helt ned med en potetskreller og legg på et kjøkkenpapir, trykk gjerne ut litt av fuktigheten på grønnsakene. Når du har skrellet rotgrønnsakene du vil bruke, fritèrer du de i en stekepanne med raps/solsikkeolje, salt og pepper i ca.1-2 minutter på middels varme. Følg med hele tiden! Du ser når det begynner å forandre farge, da bruker du en stekespade for å hente de opp. Legg de ferdigstekte rotgrønnsakene på en kjøkkenpapir for å renne av seg oljen, så blir de sprø.
Når du har gjort dette kan du sette opp varmen for å steke kyllingen.


Jeg serverte her med ovnstekte grønnsaker, men denne retten er også kjempegod med ris og salat til :)

PS: Dette er også en fin måte å få barn til å begynne å spise grønnsaker på, men fritérer i oljen da uten tillsatt krydder ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar