Juletapas - Krumkaker og Pepperkaker u/egg og melkJuletapas Daddel surret i bacon: Skjær ut stenen i daddelen (bruke gjerne fiken også), surr 1/2 skive bacon rundt og fest med cocktailsticks (eller tannpirker uten smak). Legg på et brett med bakepapir og stek på 250 grader varmluft i ca.10 min, følg med.

Dette elsker barna :)

Sylte med sviske og/eller aprikos: Veldig godt med ribbe og sviske ogsåDaddel med edamer: Skjær daddelen i to og ta ut stenen, fyll med biter av edamer.

Sprø kjeks eller bruschetta med brie og fiken.


Krumkaker uten egg og melk

Ingredienser:


150 g blått soft soya smør
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 dl sukker
 1/2 dl havremelk
1/2 dl vann

Fremgangsmåte:


Rør smør og sukker hvitt. Ha i melk og vann. Sikt deretter potetmel og hvetemel, rør deigen og la den hvile en stund (ca. 30 min.) før kakene stekes.

Bruk en barneskje pr.kake i krumkakejern

Rull krumkakene eller legg de over et glass eller kopp for å forme små kopper som man kan fylle med f.eks iskrem eller multekrem.

Ps. Krumkakene bør oppbevares på et tørt sted i en tett kakeboks.

Pepperkaker uten egg og melk


Ingredienser:

11dl hvetemel
2 dl sukker
250 g sirup
275 g blå soft soya smør (uten melk og soya)
1 dl vann
1 ss kanel
1 ss ingefær
1 ss nellik
2 1/2 ts natron
1 ss kald kaffe


Fremgangsmåte:

Kok opp sirup, sukker og vann og hell det over smør og krydder, rør til blandingen er avkjølt.Rør ut natron i kaffen og bland i væsken. Tilsett deretter mel og elt deigen godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.Legg deigen i kjøleskapet i noen timer eller natten over.Klar til å bakes!Stekes på 200 grader i ca.5 - 8 minutter (varmluft 185 grader)La pepperkakene avkjøles før de blir pyntet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar