Sunt, enkelt og kjempegodt med salma
Ingredienser: 200 g salma
1 bunt asparges
3 vårløk
Blandet salat
1 Lime
Litt olivenolje
Pinjekjerner
Kok aspargesen i lettsaltet vann ca.4min. Avkjøl. Hakk vårløken. Rist pinjekjernene i tørr panne.Skjær Salma laksen i tynneskiver.
Legg dette på et fat eller tallerken og hell over blanding av lime og olivenolje.
La dette trekke i ca 30min. til salma´n blir marinert.
Serveres sammen med pasta eller godt brød (Bruk gjerne fullkornspasta eller rugbrød)
Blue Dragons Naturally Brewed soya sauce er kjempegod å ha over.
Russisk kaviar
Vi var så heldige å få et glass med god russisk kaviar av min pappa og hans bedre halvdel. Mange lurer på hvordan man skal spise den og hva man skal spise til. Jeg viser noen eksempler her i kombinasjon med salmalaks. Bruk loff, melbatoast eller tartelettes (Som vist på bildet over), ha på cremé fraiche blandet med hakket vårløk, salt og pepper (smak til), salmalaks eller røkt laks, med en dæsj russisk kaviar på toppen. Kjempegodt! Dette er den russiske måten å spise den på som jeg har lært.
Salma laks
Skjær salmalaksen i tynne skiver og legg på et fat og strø over litt sesamfrø og hakket frisk koriander og bladpersille. Server med god saus :)
Sashimi saus:
0,7 dl soyasaus
0,5 dl limejuice
2 ss riseddik
1 ss honning eller brunt sukker
litt chilipulver eller hakket frisk chili
1 ts ingefærpulver
Kamskjell
Kamskjell stekt i smør på sterk varme i ca.1/2 minutt på hver side. Krydret med kvernet pepper og maldonsalt. Topp med revet appelsin/ mandarinskall, bittelitt sweet chili saus og frisk koriander.
Lagt på en seng med rød og grønn paprika og revet gulrot stekt i smør.
I går eksperimenterte jeg meg frem til en saus. Den var kjempegod over kamskjell. Anbefales!
Kamskjell saus:
Saft fra 1 mandarin, like stor mengde limesaft, 2 ts brunt sukker røres ut og hakket frisk koriander.