Lag egen Ravioli Al Ragu Toscana

Ravioli Al Ragu Toscana
Å lage egen pasta er mye enklere enn jeg hadde våget å tro.
Også sååå godt som det er......

Det er helt klart noe jeg kommer til å lage oftere,
 og ihvertfall for å servére venner og familie som kommer til middag.


 Gir ca. 4 posjoner  


Stuffing: Ricotta og squash
Kutt opp 3-4 små grønne squash i små biter( kan bruke stor også sammen med 1 fedd hvitløk og bladpersille. Kutt opp veldig fint 1 fedd hvitløk og bladpersille, gjerne med en mezzaluna.
Putt den kuttede hvitløken og persillen i en stekepanne med 2 ss oliven olje (ikke forvarm oliven oljen), og la det surre i et par minutter. Tilføy den hakkede squashen, salt og pepper. La det surre i ca. 10 minutter.
Når sausen har avkjølt litt tilfører du 150 gr. ricotta ost, 1 ss parmesan ost og ha i litt muskat. Rør rundt og la dette hvile i 10 minutter.


Deigen:
Lag en deig av pasta ved å blande 300gr durum hvete og evt. vanlig hvetemel, (Dette er hva man ønsker selv i forhold til smak)
3 mellomstore egg og en klype salt. Lag en fordypning av melet og knekk eggene i midten med en klype salt. Begynn å røre inn eggene med en gaffel og tilføy forsiktig litt og litt av melet.  Når du har rørt inn alt så kan du begynne å kna deigen. Ha i evt. litt ekstra mel når du elter deigen. Kna deigen godt og rull ut med kjevle så tynn som overhode mulig. Du skal kunne se fingrene igjennom deigen. 
Når du har laget stuffingen: Ta evt. et lite glass/eggeglass og lag små ringer av pastaen, eller skjær opp små biter.Legg på stuffing med en teskje og dekk med med en annen bit, eller legg fyll på halvparten og brett over så fyllet er dekket. Ved å trykke med en gaffel helt ytterst i kantene forsegler du pastabiten så det ikke kommer inn luft. Kokes i ca. 5 minutter.

 Saus: Ragu Toscana - kjøttsaus

1/2 løk, 1 fedd hvitløk, 1 gulrot og selleri, 300 gr kjøttdeig/karbonadedeig, oliven olje, salt, pepper, hvitvin, 4 solmodne tomater, 1 ss tomatsaus. Hakk opp løk, hvitløk og selleri med en mezzalunakniv (kan selvfølgelig bruke vanlig også men man bruker mye lenger tid). Ha grønnsakene i en stekepanne sammen med 1/2 dl. oliven olje uten å forvarme oljen. Surr grønnsakene i ca.5 minutter på høy varme, mens du passer på at det ikke brenner seg. Deretter tilfører du kjøttdeigen/karbonadedeigen og lar det steke i ca. 5 minutter. Ha i salt og pepper.
Hell i 1 1/2  glass hvitvin og la det dampe en stund. Del tomatene og ha de i stekepannen sammen med tomatsausen. La pannen stå halveis dekket under lokk i 35-40 minutter. Skulle det bli for tørt, ha litt varmt vann innimellom, følg med.... 
Ha denne sausen over den ferdig kokte pastaen og servér!


Monica