onsdag 27. februar 2013

Middags muffins





Jeg gjør alt jeg kan for å få barna til å spise grønnsaker.
Jeg bruker alle metoder for å gjemme grønnsakene for gutta som kaster bort alt de ser av grønt,
 bortsett fra brokkoli som endelig er godkjent ;)

Jeg har laget middags muffins og pyntet opp med en liten sjiraff.




Oppskrift

Deig:

2 dl. hvetemel
2 dl. sammalt hvetemel
1 pakke tørrgjær
1 ss olivenolje
1 ts. salt
ca. 2 dl. lunkent vann til passe fast deig.
kna deigen godt og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Imens steker jeg hva jeg vil ha oppi av kjøtt (jeg brukte karbonadedeig), 
eks. kylling, svin, biffkjøtt i biter, kyllingkjøttdeig o.l
riv grønnsaker f.eks rotgrønnsaker,
hakk opp brokkoli og/eller andre grønnsaker,
lag saus etter smak,
lag potetmos som topping,
evt. revet ost til toppingen.







Slik gjør du:

Spray muffinsformen med olje.
Trykk ut deigen i muffins formene som små kopper. 
Bland grønnsakene med kjøttet og fyll opp i deigen.
Hell på passe med saus og sprøyt en fin topp med potetmos.
Strø på med litt ost på toppen til gratinering hvis ønsket.
Jeg lot noen være uten ost siden jeg har en liten allergiker som ikke tåler melk.
Stek på 275 grader i ca. 10 minutter. 








Monica

2 kommentarer:

  1. Hvor mange muffins blir dette? Er det ferdige resultatet godt? Det ser helt fantastisk ut!! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ca. 6 store muffins blir denne oppskriften til. Takk, ja de både ser og smaker veldig godt. Det er i grunnen bare å bruke fantasien når det gjelder å bruke fyll. Med karbonadedeig/ kjøttbiter blandet med oppskjærte grønnsaker i små biter og blande dette med en god saus eller prøv også prøv kyllingbiter,grønnsaker og karrisaus, topp med et lag pastry (paibunn) istedenfor potetmos ;) Kjempegodt! Men det er nok mere for oss voksne på smak, men ingen regler uten unntak spør du meg ;) Du kan også bare bruke paibunn på hele med fyll. Husk bare å steke den godt :) mums mums!

      Slett