onsdag 5. desember 2012

Pepperkaker uten egg og melk






Ingredienser:

11dl hvetemel
2 dl sukker
250 g sirup
275 g blå soft soya smør (eller margarin uten melk)
1 dl vann
1 ss kanel
1 ss ingefær
1 ss nellik
2 1/2 ts natron
1 ss kald kaffe


Fremgangsmåte:

Kok opp sirup, sukker og vann og hell det over smør og krydder, rør til blandingen er avkjølt.

Rør ut natron i kaffen og bland i væsken. Tilsett deretter mel og elt deigen godt. 
Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Legg deigen i kjøleskapet i noen timer eller natten over. Klar til å bakes!
Stekes på 200 grader i ca. 5 - 8 minutter,
 (varmluft 185 grader) La pepperkakene avkjøles før de blir pyntet.





Gøy med dekorering av pepperkaker....

Alle er med og hjelper til å lage sine egne pepperkaker,
 men litt usikker på hvor mye som
 egentlig går inn i munnen på minsten hihi...

Vi har så vidt begynt med litt baking av pepperkaker,
med deigen jeg kjøpte på helsekost.
Det koster endel å kjøpe ferdig allergivennlig pepperkakedeig,
så til helgen blir det nok den store pepperkakedagen med hjemmelaget oppskrift.
Denne oppskriften har vi brukt 2 år på rad og disse pepperkakene er kjempegode.


Monica



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar