Ingredienser:
11dl hvetemel
2 dl sukker
250 g sirup
275 g blå soft soya smør (eller margarin uten melk)
1 dl vann
1 ss kanel
1 ss ingefær
1 ss nellik
2 1/2 ts natron
1 ss kald kaffe
Fremgangsmåte:
Kok opp sirup, sukker og vann og hell det over smør og krydder, rør til blandingen er avkjølt.
Rør ut natron i kaffen og bland i væsken. Tilsett deretter mel og elt deigen godt.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Legg deigen i kjøleskapet i noen timer eller natten over. Klar til å bakes!
Stekes på 200 grader i ca. 5 - 8 minutter,
(varmluft 185 grader) La pepperkakene avkjøles før de blir pyntet.
11dl hvetemel
2 dl sukker
250 g sirup
275 g blå soft soya smør (eller margarin uten melk)
1 dl vann
1 ss kanel
1 ss ingefær
1 ss nellik
2 1/2 ts natron
1 ss kald kaffe
Fremgangsmåte:
Kok opp sirup, sukker og vann og hell det over smør og krydder, rør til blandingen er avkjølt.
Rør ut natron i kaffen og bland i væsken. Tilsett deretter mel og elt deigen godt.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Legg deigen i kjøleskapet i noen timer eller natten over. Klar til å bakes!
Stekes på 200 grader i ca. 5 - 8 minutter,
(varmluft 185 grader) La pepperkakene avkjøles før de blir pyntet.
Gøy med dekorering av pepperkaker.... |
Alle er med og hjelper til å lage sine egne pepperkaker, men litt usikker på hvor mye som egentlig går inn i munnen på minsten hihi... |
Vi har så vidt begynt med litt baking av pepperkaker,
med deigen jeg kjøpte på helsekost.
Det koster endel å kjøpe ferdig allergivennlig pepperkakedeig,
så til helgen blir det nok den store pepperkakedagen med hjemmelaget oppskrift.
Denne oppskriften har vi brukt 2 år på rad og disse pepperkakene er kjempegode.
Monica
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar