torsdag 19. juli 2012

Fromasj kake uten egg, melk og gluten





 Fromasjkake smaker utrolig godt til fest eller som dessert når man får gjester.
Her er en veldig god oppskrift for de med matallergi eller uten allergi.
Kaken er uansett kjempegod, og det beste er at alle kan spise den :)))


                                                          Dette trenger du:
                                                                 1 pk. søt kjeks (havrekjeks, digistive, ev. glutenfrie kjeks, ca. 400 g.) 150 g smeltet melkefri margarin, 3 pk gelè, 3 dl Odense Erlet, 1 ss sukker, 
et knivsodd salt



Slik gjør du:

  •  Kjeksen knuses og blandes med smeltet margarin (noen kjekstyper trenger litt mer smeltet margarin). Trykk kjeksdeigen ut i en springform. Sett gjerne ringen av springformen direkte på serveringsfatet, uten bunn.
  •  2 pk. gelè kokes opp med halv mengde vann og avkjøles.
  •  Odense Erlet piskes med 1 ss sukker og en knivsodd salt.
  •  Bland pisket krem sammen med avkjølt gelè, hell over kjeksbunnen og avkjøl.
  •  Kok opp den siste gelèpakken og avkjøl. Hell den forsiktig over kaken. Dersom du ønsker det kan du legge et lag med friske bær på kaken før du heller over gelèlokket.


Avkjøl kaken og servér!

(Voksentoppens Allergikokebok)



Fromasj-kake










4 kommentarer:

  1. Denne såg så god ut, og til bursdagen min laga eg den. Nå har eg blogga den viss du vil sjå :)
    Fekk ikkje tatt bilde av heila, for den forsvann kjapt. Alle i selskapet var veldig enige om at den var veldig god! Eg brukte Vispi fra GoGreen, og det fungerte òg bra :)
    Takk for oppskrift...ikkje siste gong eg kjem til å lage denne! :)
    Ha ei fin veka vidare!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så utrolig hyggelig å høre Venke Synnøve :))) Kjempefint å få tilbakemeldinger og tips om andre produkter å bruke. All erfaring vi kan dele sammen er veldig bra :)))

      Slett
  2. Hvor lang avkjølingstid sammenlagt trenger denne kaken?

    SvarSlett