tirsdag 1. mai 2012

Grilling er mere enn bare pølser


Grilltiden er her....
  Det er nok den kosligste måten å samle 
familie og venner på til middag.

Når man har barn så er det lett å slenge noen pølser på grillen og servére med lompe.
Da kan det fort bli veldig mye pølser i løpet av sommeren......
Spesiellt når man har en 3 - åring som har egg og melk allergi som absolutt har behov for
et næringsrikt og variert kosthold som overhode mulig. 

Det er klart vi serverer pølser innimellom og kanskje i kombinasjon med grillspyd.
Etter at vi kom til Italia/Toscana så har han spist utrolig godt,
 og det gjør godt for oss foreldre.
 Minstemann på snart 1 år har ingen matallergi og spiser absolutt alt han får på tallerken.
Her her noe av det vi har grillet og smaker kjempegodt.





Auberginer, med skiver av squash, cherrytomat,
 mozzarella og hakket rosmarin på toppen.
Hell over litt oliven olje og stek eller grill.
Mozzarellaen inneholder melk, 
så derfor grillet vi også kun grønnsaker i form.
Jeg har også ekstra virgin oliven olje over etter at grønnsakene er ferdig stekt.

TIPS:
Stek aldri maten med ekstra virgin oliven olje, da smaker maten bittert.
Bruk heller vanlig olivemolje til baking i ovn eller på grillen.
Til steking i panne er det solsikkeolje eller raps jeg stort sett bruker.
Ekstra virgin oliven olje er derimot helt nydelig til servéring over grønnsaker og salat.

 Friterte fyllte oliven
Disse får man kjøpt ferdig her i Italia,
 men jeg skal helt klart klare å lage disse selv når vi kommer hjem til Norge.
Store grønne oliven som fylles med kjøtt, tomat, ost, paprika...osv..
Dypp den fyllte oliven i stekeolje og rull i 
griljermel eller strøbrød(som det kalles på svensk).
Hvis du lager disse selv ville jeg stekt de i stekepanne,
 og de er klare som snack mens du venter på grillmaten ;)



En deilig Amarone og et glass vann er vel heller ikke feil......
Bris til barna, eller som Oliver sier når vi er her i Italia, aqua frizzante ;) 

Grillspyd

En kjempehit blandt oss og spesiellt 3 - åringen er 
svinekjøtt eller kylling på grillspyd.
Rull tynne skiver med kjøtt rundt pinnen og marinér i 
olivenolje blandet med godt krydder.
Raskt og greit å steke på grillen.

Jeg skjærer opp masse forskjellige deilige grønnsaker og har i en folieform til grilling...
Auberginer, squash, gulrot, paprika, champingnon, hell over olje og litt salt og pepper.
Etter at de er ferdig grillet har jeg over litt ekstra virgin oliven olje.






























Dessert

Noe som er kjempegodt... grillet eple og ananas på spyd, en deilig og sunn dessert...
Riv litt mørk sjokolade over.


God grilling!


2 kommentarer:

  1. Tror jeg bestiller meg en billett og kommer på middag en av dagene..hehe... Ha en god natt! :-)

    SvarSlett
  2. Hjertlig velkommen skal du være, grillfest hadde vært moro hihi... :)

    SvarSlett