tirsdag 8. mai 2012

En fantastisk matopplevelse og kokkelering





For en opplevelse vi hadde i går med kokkelering, 
med Carla Boccelli som kokkelærer :)
Ja, hun er faktisk slektningen til Andréa Boccelli.
Hun snakker kun italiensk, så assistenten Massimo Pasqualetti 
var godt å ha som kunne forklare alt på engelsk. Super koselige folk :)
Selv om vi ikke kan italiensk så forstod vi hverandre 
innimellom og kommuniserte på et vis allikevel.

 Stemningen blir jo alltid litt mere løssluppen når man har barn tilstede.
Det skal jo ikke mere enn en liten fis til for at alle trekker på smilebåndet, 
vi ser på hverandre og buser ut i latter.
De fleste italienere er utrolig glade i barn, 
det kan nok ha mye med å gjøre at hele familien og slekt
 er veldig knyttet til hverandre, og bor like i nærheten av hverandre.


Massimo og Carla.

Vi lærte utrolig mange nyttige tips, det er umulig å få med alt i et og samme innlegg. 
Jeg har lagt til litt bilder så dere får se litt hvordan det foregikk i går.
Jeg vil komme med noen oppskrifter senere :)

På bilde under lærer jeg hvordan jeg skal behandle stekepannen,
 uten å røre med ei sleiv som jeg er vant til.
Det stekes grønnsaker med hvitløk, urter og extra virgin oliven olje.....

TIPS:
Trenger du mere vann til maten, for det hendet jo...

 ALLTID HA EN KJELE MED VARMT VANN STÅENDE PÅ KOMFYREN.








JA! MAN KAN STEKE MAT I EXTRA VIRGIN OLIVENOLJE.

Det er bare tull at man ikke kan gjøre det, og grunnen til at vi nordmenn har fått inntrykk at man ikke kan gjøre det...er rett og slett fordi at de fleste kokker i Norge blir opplært i det franske kjøkken.
Der bruker de mere smør. Forskjellen er nok endel i smaken, for olivenolje setter smak på maten. 
Det er en smaksak og hva man er vant til som avgjør hva du vil bruke selv.

Det eneste man må huske på når man steker mat i extra virgin olivenolje.
Regel nr. 1. Aldri varme opp oljen før du har i maten.
Ha i oljen samtidig med maten og sett stekepannen på plata til steking.
 Ha alltid i salt helt til slutt... maten oppfører seg som kroppen, 
saltet trekker til seg fuktigheten og maten blir tørr.

Italienerne har stor respekt for mat og spesiellt  extra virgin olivenolje.
Svært sjelden bruker de den oljen til fritering, og det er kun fordi det er
 kjempedyrt å bruke 2 flasker olivenolje i gryta,
 når en 1/2 liters flaske koster fra 10 euro og oppover. 
Da bruker man solsikkeolje til 2 euro flasken.

Her er det kun hva man vil bruke selv og smaken man liker best som avgjør.
En annen ting som er veldig aktuellt, er at extra virgin olivenolje er kjempesunt.
Den gjør samme nytten som tran, men smaker hundretusen ganger bedre.


Her lærer jeg å bruke mezzaluna.


Mezzaluna


Kutter grønnsaker til sugo povero som er en grønnsaksragu.
Sugo povero betyr egentlig fattig kost.
I gamle dager brukte også de som vi nordmenn mye grønnsaker
istedenfor å fylle på med kjøtt. Kjøtt var til fest og i helgene.


Nå er det middagstid her, og det blir nok av den enklere sorten grilling.
Men...jeg har innvestert i 2 mezzaluna og de skal testes ut i morgen, 
sammen med hjemmelaget pasta :)


Ha en fin kveld!



1 kommentar:

  1. Ååååå...dette var intressant!!!
    Herligt innlegg - gleder meg til neste!!! :-)
    ha en fin kveld!!!

    SvarSlett