lørdag 25. februar 2012

Grilling med pinnebrød og pølser på bål


Vi er så heldige og bor rett ved skogen og tok turen dit for å grille med gode venner. Oliver og jeg laget deig til pinnebrød, vi pakket sekken med pølser, lomper, sennep, ketchup, fruktboks, kaffe og saft.
Vi lempet sekken med ved på barnvognen, sitteunderlag, skinnfell og tepper.
Solen skinner og alt er toppers :)))




På leting etter fine pinner å spikke




PINNEBRØD



INGREDIENSER:

  • 4 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss smør eller olje (Olivenolje gir ekstra god smak eller bruk nøytral olje som f.eks solsikkeolje)
  • 1,5 dl vann 
  • 1 ts Timian
  • 1 ts Basilikum



 Fremgangsmåte:

Bland sammen det tørre. Smuldre i smøret, brukes olje tilsett den sammen med vann. Tilsett vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig. Sprinkle litt olje på deigen og legg den i en brødpose eller zip-lock pose. 
Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene eller tre pølser på pinnen og tvinn deig rundt pølsene.
Stek over glørne, åpen ild gir svartbrent brød. 

Tips: .
Når du tvinner deigen rundt pinnen, pass på så den ikke er for tykk. Da tar det veldig lang tid før den blir gjennomstekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar