mandag 9. januar 2012

RyddigDer er vel ingen som liker rot, men jeg må si at jeg får til tider panikk når det er som værst her i hjemmet.
Etter at jeg fikk barn har jeg fått et mere avslappet syn på dette med rydding og rot. Men hvis noen kommer uforberedt hit en ettermiddag, etter å ha hentet i 3-åringen i barnehagen... da får du ha meg unnskyldt. 
Jeg er faktisk ganske imponert over hvor mye den lille kroppen klarer å få med seg på engang, fra rommet sitt og ut i stuen. Det er jo der vi holder til alle sammen.
Lillebror på snart 8 mnd. aker rundt på gulvet og har funnet ut at skuffene med dvd´r er lett å åpne. Der er det mange ting vi kan ta ut og dekorere gulvet med. Åpne en koffert full med små lekebiler som ruller utover i alle retninger. Dette skjer på ekstremt kort tid imens jeg lager middag.

Mannen min kommer hjem fra jobben og slenger fra seg posten på det første og beste stedet han finner. 
Han har jobben med klesvask og bretting, noe han er god på. Jeg derimot sliter med å få lagt klærne inn i skap og skuffer....selv om det er ferdig brettet. Jeg flytter liksom haugen med klær på sengen over på en stol som står ved siden av nattbordet, for så og flytte kleshaugen tilbake på den oppredde sengen om morgenen. Den haugen med klær kan bli flyttet veldig mange ganger før jeg klarer å få ryddet de på plass i skapet.
En annen ting er oppvasken. Det meste går i oppvaskmaskinen, men noen ting er for stort. Det blir ofte stående et par dager. Oppvask som står på benken før jeg har fått tømt oppvaskmaskinen gjør at maskinen er halvfull allerede. Stekepannen står som regel på komfyren hele tiden og blir vasket opp rett før den brukes, som er omtrent hver dag.
Jeg har flydd rundt og ryddet hele tiden før, men har innsett at jeg bare blir sliten fordi det blir like ille igjen 5 minutter etterpå. Da leker jeg heller med ungene og har det gøy.
Nå rydder jeg etter at ungene har sovnet og tiden som er igjen skulle jeg kansje ha ryddet opp etter meg selv, men ender fort med å sitte foran tv eller mac´n.
Poenget er at jeg rydder opp alt annet rot, før mitt eget rot. Så lenge det er rent her så får det greie seg med litt rot.
Litt morsomt er det når jeg skulle plukke opp ei venninne, som skulle sitte på til en hyggelig jentekveld. Jeg kjørte avgårde 10-15 minutter tidligere enn planlagt og ringte henne for å si ifra at jeg var på vei. Hun reagerte med panikk i telefonen, fordi hun ikke hadde ryddet. Hun bor alene og fortalte meg at det var så rotete. Det lå ukeblad på bordet, en kleshaug som skulle vært lagt i skapet og post liggende på benken.
Jeg måtte ta meg selv for ikke begynne å le.....akkurat sånn var det før når jeg bodde for meg selv.
Nå ligger det alltid litt småting rundt omkring, kleshauger og oppvask på benken.

Flere som kjenner seg igjen kansje? ;)

1 kommentar:

  1. Herlig skrevet:) Jeg kjenner meg veldig godt igjen og tipper det ikke blir noe bedre når vi blir fire:) Alltid noe rot som skulle vert ryddet bort.
    Men men jeg tenker som deg bare det er rent så får vi heller tåle litt rot:)

    Fin mandag til deg

    Klem Janne

    SvarSlett