tirsdag 13. desember 2011

NisselandI dag har det gått som en farsott på facebook, radio og nettaviser om skolen i Drammen som ikke fikk avslutte året med julefeiring.
Dette er faktisk ikke den eneste skolen eller banehagen som har valgt dette i år.
Så trist det skal bli om dette vil bli tilfelle i fremtiden. Skal man virkelig ta hensyn til alle som har en annen religion eller syn på livet, så er det vel i grunnen ingen som blir fornøyd. 
Dette har vært og vil være en tradisjon i vårt land i mange år. Det ville nok være enda flere barn som blir fryktelig skuffet om denne tradisjonen skulle fjernes, enn de barna som ikke ønsker dette.
 I utgangspunktet tror jeg heller ikke på at det er barna som har kommet opp med dette ønske. Det er vel på tide for voksne folk å innse at man må forholde seg til lover, regler og tradisjoner som man ikke alltid vil være med på.
Jeg ser med mine egne øyne at det er mange som har lett for å skylde på fremmedkulturelle... men det har også vært barn i alle år, som har blitt tatt bort fra julefeiringen fordi de har et annet livssyn.
Det er alltid lett å skylde på andre. Jeg tror det er på tide at nordmenn slutter å føle det støtende overfor andre, at vi har tradisjoner og vår relgion som vi faktisk feirer i julen.
Hvorfor har vi juleferie og påskeferie?
Hva har julenissen gjort for å fortjene dette?

1 kommentar:

 1. Fin artikkel Monica, og ser din frustrasjon. Er nok mange som er veldig enig med deg.. Og det er bra..
  Håper det var en gang forselse og at det ikke skjer flere ganger.
  Skrev noen av mine tanker rundt dette også, men ikke så spesifisert som du har gjort da..
  http://www.fq.priv.no/?p=1405

  Benytter anledningen til å ønske deg en god jule og et riktig godt nyttår..

  SvarSlett