søndag 2. oktober 2011

Tomatsuppe


Om alle visste hvor enkelt det var å lage hjemmelaget tomatsuppe ville du aldri spist posesuppe igjen. Posesupper inneholder altfor mye salt og de fleste av oss vet at det er ikke bra for kroppen. All ferdigmat inneholder altfor mye salt for å tilsette smak. Smak derimot får man ved å lage god mat. Her er en enkel oppskrift på tomatsuppe:

Skjær opp 1 løk i ringer og stek den gyllen i en kjele med 2-3 ss rapsolje. 2 knuste fedd med hvitløk has i kjelen og stek et par minutter til. Hell deretter i 1 liter vann blandet med 1 hønsebuljongterning og kok opp. Ha i 2 bokser eller pakker (pappbokser) med knuste tomater og bruk stavmikser for å fjerne klumper. Kok deretter i ca.10min. Ha i 1 ts.timian og smak til med salt og pepper.

Server med flatbrød, krutonger eller evt. egg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar