fredag 19. august 2011

Vi klager altfor mye på været!

                                                           
Selvfølgelig skulle vi hatt mere sol her i landet, men etter at jeg bodde i Australia med VELDIG MYE sol og VELDIG VARMT så har jeg lært å sette pris på været her hjemme i nord også.
Hørtes det helt fjernt ut etter denne sommeren??? Jada, jeg vet hva du tenker...hu der er helt borti natta.

I Australia var det fryktelig varmt til tider med høy luftfuktighet. Når det blir hverdagskost, så er det faktisk mye mere slitsomt og vanskeligere å holde hodet kaldt i ordets rette forstand.

Man kan alltid kle på seg, men det er begrenset for hvor mye man kan kle av seg.
Bergen har flest regnværsdager uten tvil... i 2006 hadde de 251regnværsdager.
Men det er ikke en gang det ikke har regnet når jeg har vært i London heller.  Det glemmer vi fort, eller egentlig enser man det ikke ikke i det hele tatt, fordi vi er for det meste oppholder oss i butikker for å shoppe bort det meste av lønna vår og litt til....
Eller sitter på en pub og syntes det er helt supert.

Vi stresser altfor mye rundt og glemmer fort hvor fint vi egentlig har det.
I april i år hadde vi faktisk knallvær og temperaturen lå på 20-26 grader mange av dagene.
Som de fleste tenker da er...jammen jeg hadde jo ikke ferie da. Men hvor ofte har det vært fint vær i juli i de siste årene da? Det som er fellesferien her i landet.
Mange har jo ingen valgmuligheter når det gjelder det å ta ut ferie. Men har man valget, så forstår ikke jeg hvorfor folk velger denne måneden.

Ja, det har regnet mye, men ikke hele tiden.
For første gang på mange år, ferierte vi  i juli med Norsk sommerferie. Vi har hatt mange fine dager, og de har vi benyttet oss av fullt ut.

Min sønn på 2 år bryr seg også om regnet....Han blir kjempeglad når det regner.
Man burde igrunnen se og lære av barn. Vi har vært barn engang selv, men det virker som vi glemmer det så fort vi bikker 20 år.
I regnet er det faktisk mange ting man kan gjøre og det eneste som kan skje er at du blir litt våt.
 Jeg har aldri hørt om noen som lider selv om man blir litt våt.
 Paraply er en fin ting men det hender jo ganske så ofte at det blåser litt, og jeg har sett mange vrengte paraplyer som ikke gjør noe som helst nytte for seg... regntøy er nok tingen. I tillegg har du en ekstra arm ledig ;)
Før vi fikk barn var det ingen av oss som hadde regntøy. Og vi hatet regnet!
Der har du det, bruk regntøy og hold deg tørr. Nå finnes det så mange kule gummistøvler i alle mulige farger også, både med og uten fór. Da kan man gå turer i parken, i skogen, gå på cafe´, leke med barna osv.
Ingenting er morsommere enn vann. Bare å se gleden i ansiktet til et barn som hopper i en vannpytt eller leke med vann som renner. Gi dem ei bøtte eller en vannkanne, så er de storfornøyde :)


En ting er hvis det bøtter ned konstant i 1 uke i strekk...Believe me...jeg vet hva jeg snakker om når det kommer til å bøtte ned i ei uke i strekk.
Jeg har campet i regnskogen i Australia i 1 uke, og legger ikke på når jeg sier at jeg hadde konstant vått hår hele uken... alt var vått, men jeg frøs ikke. Det var vel heller rimelig klamt og varmt.
 Vi bestemte oss for å dra hjem etter 1 fuktig uke selv om ferien skulle vart 3 uker. Den ble utsatt til litt senere.

Da har jeg fått buset ut med min mening, og syntes det Norske folk skal slutte å klage på været omtrent hver gang det regner.
Vi er ekstremt opptatte av været... og det er det positive, for jeg tror neppe det finnes noen i andre vestlige land som oppholder seg like mye ute som oss Nordmenn.
 Det er visstnok meldt regnvær her på østlandet i dag også men ta på regntøy og nyt den friske luften. Det er meldt sol igjen i morgen ;) Og for dere oppe i nord - Norge nyt solen så lenge dere kan :)))

Ha en super dag folkens uansett vær!

1 kommentar:

 1. Hei Monica !
  Fikk ikke lagt inn kommentar etter bloggen, vi klager for mye på været. Så setter det inn her i stedet, så kanskje du klarer å klippe og lime.
  Takk for en flott og inspirerende artikkel. Denne burde vært publisert i foreldre og barn, eller liknende..
  Du har helt rett, at vi klager for mye. og at vi blir tiltaksløse når det regner utenfor døren. Lett å bare sette seg ned, og tenke, hva gjør vi nå.
  Men etter å ha lest dette, skal det kjøpes regnetøy, både til meg og Amalie, så vi begge kan ha masse glede av å hoppe i sølepytter. Kan ikke være noe som helst i verden som er mer morsomt. Og tenk dere hvor moro for barna, hvis vi er med å hopper sammen med dem.
  Jeg gleder meg allerede. Og monica, takk for tipset om regntøy og hvor jeg får kjøpt det.
  Denne bloggen er verdt å følge med på.
  Farooq Asghar Ali.

  SvarSlett