Sunnere alternativ til taco - Chilligryte



Taco er alltid en hit, men når jeg fikk prøvesmake denne varianten på matfestival ble jeg solgt.
Vi kjøpte crispy fish kit, laks, lefser(prøv fullkornslefser) og diverse salat.
Det er veldig enkelt å lage, det tar bare litt lenger tid å rulle fisken i crispen. Det er verdt det..kjempegodt!


Dette er en suveren måte å få barna til å spise mere fisk på.
De elsker jo fiskepinner og det blir omtrent det samme, bare MYE BEDRE!!!


Jeg tenkte som så at istedenfor å kjøpe denne pakken kan man også bruke sprøbrød/griljermel. Det er jo bare å kjøpe den fisken man liker best eller bytte på. Jeg prøvde å servere sønnen min laks men tror nok torsk er mere hans smak. Del fisken i terninger, dypp fisken i enten vispet egg eller olje. Vi bruker olje siden lillegutt er allergisk mot egg og det fungerer kjempebra :)
Rull fisken i sprøbrød/griljermel og stek i  stekepanne ca.1 min. på hver side.



Fredag og den store tacokvelden for mange. Istedenfor taco laget jeg enchilladas som er blitt en favoritt her i huset for oss voksne. Jeg bruker kylling, mais,paprika og krydder i corn tortillas. Fyll corn tortillaene med kyllingbiter og løk stekt i tacokrydder, mais og paprika. På toppen legger jeg et lag med pinto bean saus og revet ost. Varm dette til osten er smeltet.
Server med guacamole. Som ei venninne som har en egen matblogg sier: Det er ikke lov til å bruke guacamole som man kjøper på glass. Finnes ikke værre,fysj......


Guacamole:

Bruk 2 spisemodne avocado
2-3 hvitløksbåter
saften av en halv sitron
Maldonsalt og kvernet pepper
Mos dette sammen, enklere kan det ikke bli ;)














Chilligryte

Ingredienser:


Gratinert chilligryte med ost og nachochips.
                                                                                      
Olje til steking
Karbonadedeig
1 Løk
4 fedd hvitløk
1 Paprika
1 boks med mais
1 boks chillibønner eller kidneybønner
1 boks hermetiske tomater
1 ts chillipulver
1 ts cumin





Stek karbonadedeigen  i olje i en stor kjele. Halvveis under stekingen har du i løk og hvitløk og steker videre. Ha deretter i hermetiske tomater og chillibønner/kidneybønner (forskjellen er bare hvor sterkt du liker den,uten chilli er for sarte ganer). Kutt opp paprika og ha i paprika´n og mais. La dette småkoke i ca.30 minutter.
Ha i chillikrydder og cumin.
Spiser man ikke opp alt så blir denne gryta bare bedre og bedre for hver gang du varmer den opp. Kan også fryses i posjoner.

Jeg serverte denne gangen med nachochips, og guacamole.
Chilligryte er kjempegodt med ris og frisk salat til også.

Guacamole:
2 Avocado, 1- 2 fedd hvitløk, press saften av en halv sitron, salt og pepper.