Pinnebrød m/urter




INGREDIENSER:

  • 4 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss smør eller olje (Olivenolje gir ekstra god smak eller bruk nøytral olje som f.eks solsikkeolje)
  • 1,5 dl vann 
  • 1 ts Timian
  • 1 ts Basilikum



 FREMGANGSMÅTE:

Bland sammen det tørre. Smuldre i smøret, brukes olje tilsett den sammen med vann. Tilsett vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig. Sprinkle litt olje på deigen og legg den i en brødpose eller zip-lock pose. 
Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene eller tre pølser på pinnen og tvinn deig rundt pølsene.
Stek over glørne, åpen ild gir svartbrent brød. 

Tips: .
Når du tvinner deigen rundt pinnen, pass på så den ikke er for tykk. Da tar det veldig lang tid før den blir gjennomstekt.


1 kommentar:

  1. Takk for oppskriften den ga oss inspirasjon til å lage pinnebrød video http://youtu.be/CB8YpHGGbVU
    Hilsen oss fra
    Minituren Friluftsliv for barn
    http://minituren.blogspot.no/

    SvarSlett