Sunt, enkelt og kjempegodt med salma
Ingredienser: 200 g salma
1 bunt asparges
3 vårløk
Blandet salat
1 Lime
Litt olivenolje
Pinjekjerner
Kok aspargesen i lettsaltet vann ca.4min. Avkjøl. Hakk vårløken. Rist pinjekjernene i tørr panne.Skjær Salma laksen i tynneskiver.
Legg dette på et fat eller tallerken og hell over blanding av lime og olivenolje.
La dette trekke i ca 30min. til salma´n blir marinert.
Serveres sammen med pasta eller godt brød (Bruk gjerne fullkornspasta eller rugbrød)
Blue Dragons Naturally Brewed soya sauce er kjempegod å ha over.
Russisk kaviar

Salma laks
Skjær salmalaksen i tynne skiver og legg på et fat og strø over litt sesamfrø og hakket frisk koriander og bladpersille. Server med god saus :)
Sashimi saus:
0,7 dl soyasaus
0,5 dl limejuice
2 ss riseddik
1 ss honning eller brunt sukker
litt chilipulver eller hakket frisk chili
1 ts ingefærpulver
Kamskjell
Kamskjell stekt i smør på sterk varme i ca.1/2 minutt på hver side. Krydret med kvernet pepper og maldonsalt. Topp med revet appelsin/ mandarinskall, bittelitt sweet chili saus og frisk koriander.
Lagt på en seng med rød og grønn paprika og revet gulrot stekt i smør.
I går eksperimenterte jeg meg frem til en saus. Den var kjempegod over kamskjell. Anbefales!
Kamskjell saus:
Saft fra 1 mandarin, like stor mengde limesaft, 2 ts brunt sukker røres ut og hakket frisk koriander.