Frittata og ruccola salat med bønner og linser




Har du mye egg og grønnsaker til overs i kjøleskapet?
Da er dette en fin måte å lage en lettvint middag på, eller til brunch på en søndag. 






Frittata som jeg laget denne gangen:
5-6 egg, 1 dl melk, 3 vårløk eller 1 vanlig løk, 4-5 skiver bacon/salami, paprika, salt og pepper, ost til gratinering (Bland gjerne flere typer oster). Koriander på toppen.
Visp eggene, melk, salt og pepper sammen og hell i en ildfast form. Kutt opp grønnsakene og ha i. Variér gjerne med forskjellig grønnsaker og bruk det du har. Sprøstek bacon i stekepannen på høy varme og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Ha baconet deretter i formen med eggeblandingen. Strø ost på toppen og sett i ovnen.

Stekes på 225grader i 20minutter. Sett på varmluft de siste 5 minuttene for å få en gylden skorpe.

Ruccola Salat med bønner og linser:
Ruccola, cherrytomater, pinjekjerner ( For å riste de, ha de i en tørr stekepanne på middels varme og følg med så de ikke blir svidd), linser, kidneybønner (husk å skylle de godt), parmaskinke.

Balsamico er veldig godt å ha over på både frittataen og salaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar