mandag 11. juni 2012

CRUSTINI AI FUNGHI “CALDI” - VARM SOPP CRUSTINI








 CRUSTINI AI FUNGHI “CALDI” 
VARM SOPP CRUSTINI 

Til 4 personer: 

INGREDIENSER:
4  ferske  sopp i medium størrelse (f.eks. østers sopp/ champignon eller kantareller ) eller ca.40 gram tørket sopp, 1 fedd hvitløk, en liten bukett frisk bladpersille, 1 liten chilli pepper eller ca. en halv ts. tørket chillipulver 
(avhengig av hvor sterk du liker den), 
Extra virgin oliven olje, Salt og Pepper.

Børst forsiktig jord av soppen (aldri vask soppen) og del soppen i skiver.
Bruker du tørket sopp legger du det i en bolle med varmt vann i ca.10 minutter.
Ikke kast vannet som soppen ligger i. 
Finhakk hvitløk, chilli og bladpersillen, gjerne med en mezzaluna hvis du har.
Ha i nok olivenolje så det dekker hele bunnen i stekepannen sammen med blandingen og stek på høy varme i 1 minutt. Deretter tilsetter du soppen i blandingen og la dette surre i ca. 15 minutter. Rør innimellom og evt. fyll på med litt varmt vann så soppblandingen holder seg myk og ikke tørker ut. Smak til med salt og pepper.
Skjær opp skiver av brød eller baguetter og stek i ovnen i ca. 10 minutter og ha på fyllet.
Servér med engang.

Denne retten er utrolig enkel å lage.
Jeg har laget dette som en forrett mange ganger siden jeg lærte dette i Toscana av Mrs. Boccelli.
Smaker himmelsk godt!







Monica




1 kommentar:

  1. Heia Monica :)

    Det der så faktisk utrolig godt ut *nam*

    Håper alt er bra ellers med stort og smått :)

    Ha en strålende uke videre

    Klem ifra Heidi

    SvarSlett