onsdag 22. februar 2012

Fondue aften - Ostefondue



Fondue er noe vi spiser og koser oss med en gang imellom.
Det er kjempegodt, veldig sosialt og koselig hvis man har venner på besøk til middag.
Noen ganger har vi bare vanlig fondue, en gryte med frityrolje som vi steker kjøtt og grønnsaker i.
Andre ganger har vi både vanlig og ostefondue, som sist fredag. Da benket vi oss ned ved sofa´n i stuen for å se gullrekka på tv.


OSTEFONDUE

INGREDIENSER

     
300 g Sveitserost, 300 g cheddar, 4 dl tørr hvitvin (alt. eplejuice), 1 ss olje, 1 fedd hvitløk, 2 ts maisenna, 
3 ss tørr sherry (kan sløyfes), Salt og Pepper, 1 finhakket chili, 1 ts finhakket gressløk.
    

FREMGANGSMÅTE


Grovriv begge ostesortene. Ha i olje i gryta og gni inn fonduegryten med et oppskjært hvitløkfedd. Varm vinen i gryten på svak varme. Rør inn osten litt om gangen så den smelter jevnt og ost og vin blandes godt. 

Rør sammen maisenna og sherry, rør det i fonduen. Gi det et oppkok og ha i chili og gressløk, smak til med salt og pepper.
Hold gryta med osteblandingen varm over blussen, og dypp i brød/loff terninger på lange fonduegafler.



Mums mums.....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar