søndag 6. november 2011

Moussaka





Etter 2 uker med Gresk mat og 1 uke hjemme, så begynner jeg å savne den gode maten vi ble 
servert i Kypros. Da er det bare å lage selv og jeg lagde Moussaka her om dagen.
Her er oppskriften min:


Ingedienser:
Olje til steking
1 aubergin
1 squash
1 hakket løk
3 knust og hakket hvitløk
500g karbonadedeig
2 bokser hakkede tomater
2 ts oregano
200g revet ost
1 stor klatt med smør (ca. 1 spiseskje)
ca. 2 dl.melk
2 ts. mel
1 boks med creme fraiche eller kesam
salt og pepper


Fremgangsmåte :


Stek karbonadedeigen, løk og hvitløken i en panne. Ha i boksene med tomater sammen med oregano. La dette småkoke mens du skjærer opp auberginen og squashen i skiver. Du kan også ha i noen skivede poteter om man vil. Avhengig av hvor stor ildfast form man har.

Lag hvit saus: Smelt smør i en kjele og strø over mel og visp godt hele tiden. Hell litt og litt melk i kjelen imens du visper. Til slutt har du i creme fraiche eller kesamen. Rør den forsiktig inn i sausen.. Smak til med salt og pepper!

Finn frem en ildfast form. Legg lagvis auberginer, squash og kjøttsaus med hvit saus og strø litt revet ost innimellom. Start med auberginer  og squash og avslutt laget med resten av osten på toppen.

Stek formen midt i ovnen på 200grader i ca. 45min.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar