tirsdag 6. september 2011

Treningsglede med barn

En trilletur på 30 - 60 min. ved rask gange før frokost, forbrenner mer fett enn om du går etter frokost.
Spis en god og sunn frokost når du kommer hjem. Eller som jeg gjør noen ganger, det tar meg 1 time å gå til babykino (har med matpakke eller så får man kansje kjøpt baguetter og kaffe  der).
Trilleturer er uansett suverent når man skal gå ned i vekt igjen etter fødsel.
Jeg lager en spilleliste på Spotify som heter "Ut på tur" og legger inn musikk på mobilen med tempo. Etterhvert bytter jeg bare ut noe av musikken... ettersom jeg går mange turer blir man jo lei den samme musikken. Med musikk på ørene er det mye enklere å gå lange turer og drømme seg bort, veldig fin terapi i tillegg til det å gå på tur mens prinsen eller prinsessa ligger og sover godt i vogna.
Sover godt gjør de ihvertfall når vogna er i bevegelse.
Husk å ha med vannflaske!


Med min sønn på nå 3 1/2 mnd. har treningen startet tidligere. Jeg er så utrolig heldig for etter 2 mnd. sover han hele natten. Trodde det bare var flaks til å begynne med men han har gjort det nå i litt over 1 mnd. Bare å krysse fingrene for at det skal vare leeeenge :)))) Med første knotten var jeg oppe hver 2-3 time de første 6 månedene.
Søvn er jo superviktig for å ha energi til å trene og man får mere energi av å trene også :)
Begge mine sønner er vant til å bli dratt med overalt. På helsestudio har lillegutt vært med opptil flere ganger når jeg er alene med gutta i perioder... Da må jeg trene på dagtid mens eldstemann er i barnehagen.
Han sitter i bilsete og følger med på ting som skjer rundt seg eller så sovner han som oftest på formiddagen. Mange helsestudio´r har jo barnepass også :)
Ellers så trener jeg helst på studio på kvelden når mannen min er hjemme. Jeg føler personlig at jeg har mere energi da.
Jeg vet enkelte steder hvor de har baby yoga også, eller Mor og barn trening. Ofte finner man forslag på  helsestasjonens oppslagstavle. Der finner man muligheter for diverse aktiviteter en kan være med på. Eller så er det bare å søke på Google.


Om man aldri finner tid.... så gjør øvelser med baby´n hjemme. Jeg syntes det er superkos å leke med barnet og gjøre øvelser samtidig. Baby´n er suveren og bruke som vekt.
Du får jo utrolig god kontakt med barnet i tillegg :)
Elixia har en side hvor de viser øvelser  med baby/småbarn som kan gjøres hjemme. Ta en titt på siden deres:
http://www.elixia.no/userfiles/sommerprogram_baby.pdf
Anbefales!


I går begynte turning for barna igjen og det er kjempegøy :)))) Vi er på 2-4 års partiet, turning for barn med foreldre.

2 kommentarer: