lørdag 17. september 2011

Boller uten egg og melk

                     



OPPSKRIFT:

Her har jeg pyntet boller til fest med smørkrem
125 g. smør (Blå soft soya uten melk og soya)
5 dl havremelk (kan også bruke soyamelk)
1 pose tørrgjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
ca. 1.3 liter mel

Smelt smør, ha i melk og varm det til det er fingervarmt.
Ha i gjær og deretter alt det tørre.
Eltes godt i kjøkkenmaskin eller for hånd.
La deigen heve i minst 3 kvarter.
Elt deigen og rull boller.
Jeg varierer med å bruke muffinsformer ( husk at de skal heve til dobbel størrelse så de ikke eser over), eller legg de på bakepapir. 
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la de heve til dobbel størrelse ca. 3 kvarter.
Stekes på 250 grader i 5-10 minutter


Hvis de ikke spises samme dag eller dagen etter går det fint å fryse de. De smaker som ferske boller når du tiner de igjen :)
PS: Fryses uten krem og pynt




Melisglasur med dinosaurer
Smørkrem:
100g smør (melkefri)
1ts vaniljesukker
1 ss havre eller soyamelk
6-8 dl melis
(konditorfarge etter eget ønske)
Tas på med teskje eller sprøytepose




Istedenfor lørdagsgodt lager vi noen ganger boller istedenfor. Mye mere allergivennlig enn all dette smågodtet som er proppfull av kunstige stoffer.
Jeg har pyntet bollene her, men de er vel så gode uten noe på også. Ha i rosiner istedenfor ;)




Her har jeg laget nesten skoleboller uten vanilje/eggekrem.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar